Droger droogt langzaam

Hoe u de droger zelf kunt repareren

Een defecte droger kan verschillende oorzaken hebben. Eerst is het dus zaak om uit te zoeken wat er kapot is aan de droger, om vervolgens te kijken of u dit zelf kunt repareren.

Oorzaken waarom de droger niet droogt

Als de droger niet (goed) droogt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Deze oorzaken hebben wij voor u opgesomd en op een rijtje gezet:

 • Overvol waterreservoir
 • Vuile voelers of filters
 • Verstoorde luchtcirculatie
 • Thermostaat kapot
 • Clixon (thermische zekering) eruit geklapt
 • Verwarmingselement kapot
 • Kapotte snaar of aandrijfriem
 • Te lage omgevingstemperatuur (warmtepomp)

Droger kan zijn vocht niet kwijt

Een vol waterreservoir, betekent dat de machine zijn vocht niet meer kwijt kan. Het vocht zal in de machine blijven en dus niet bij de kleding weg gaan. Zo trekt het vocht weer terug de kleding in, waardoor uw was heet, maar nat uit de droger komt. Het gebeurt dan wel eens dat de droger veel te heet wordt.

Krijgt u de melding dat uw waterreservoir vol zit, terwijl deze leeg is, dan kan het zijn dat de toevoer vervuild is. Maak de condensor goed schoon en kijk of dit helpt. Dit kunt u eventueel met perslucht schoonspuiten. Het kan echter ook zo zijn dat de sensoren vervuild zijn. Dit is vaak met eenvoudig gereedschap op te lossen. Iemand die een beetje handig is kan dan zelf de droger repareren.

Hiervoor moet u bij de meeste drogers het bovenblad en de zijkant van de machine verwijderen, zodat u de metalen sensoren kunt schoonmaken. Haal wanneer u dit gaat doen altijd eerst de stekker uit het stopcontact.

Ook wanneer een droger op de permanente afvoer staat en u dus eigenlijk het reservoir nooit hoeft te legen, moet u dit toch even controleren. Wanneer de machine zijn vocht niet via de afvoerslang kwijt kan, zullen de meeste machines het toch in het reservoir opvangen. Als uw wasdroger op de afvoer staat en toch zijn water in het reservoir opvangt, dient u te controleren of er geen knik of verstopping in de afvoerslang van de droger zit.

De droger stopt te vroeg

Wanneer uw droger aangeeft klaar te zijn, terwijl uw was nog nat is, heeft u waarschijnlijk stof op uw voelers. De voeler meet de droge stof, waardoor hij een foutief beeld krijgt van de vochtigheidsgraad in de droger. Als het stof op de sensor vervolgens genoeg is opgedroogd, zal de droger het signaal geven klaar te zijn, terwijl uw was nog nat is. Vaak is dit een eenvoudig op te lossen probleem en kunt u de droger zelf repareren.

Bij veel machines zit de vochtvoeler onder de filters. Wanneer u de filters uit uw droger verwijdert, moet u op zoek gaan naar een metalen palletje. Het is sowieso geen slecht idee om ook onder en achter de filters een keer te stofzuigen en met een doekje af te nemen.

Als de droger voortdurend stopt, maar niet aangeeft dat hij klaar is, dan kan de luchtcirculatie verhinderd zijn. Dit is meestal het gevolg van verstopte filters. Ook een schoon ogend filter kan verstopt zitten. Wanneer uw filter helemaal schoon is en u toch geen luchtcirculatie lijkt te hebben, raden wij aan het filter even met een nagelborstel of tandenborstel schoon te schrobben onder de kraan. Gebruik hierbij ook een paar druppels afwasmiddel. Laat de filters eerst goed aan de lucht drogen voordat u ze terugplaatst en de machine test.

Sommige drogers hebben op de achterkant een rooster waar lucht naar binnen komt. Ook dit rooster kan volledig onder het stof zitten. Vergeet deze, als u dit rooster heeft, niet zo nu en dan even af te stoffen.

De droger wordt niet warm

Wanneer de droger niet warm wordt, kan het zijn dat het verwarmingselement defect is. Dit hoeft gelukkig niet per se het geval te zijn. Het zou ook zo kunnen zijn dat de Thermostaat van de droger defect is. Om er achter te komen of dit het geval is, kunt u de thermostaat doormeten.

Enkele drogers hebben een Clixon. Dit is een thermische zekering die u, net als de zekering in de meterkast, zo weer aan kunt krijgen. Deze zekering klapt eruit op het moment dat de droger te heet wordt. Dit knopje bevindt zich op de achterkant van de machine. Als uw machine zo een knopje heeft, kunt u deze indrukken, waardoor hij als het ware reset.

De trommel draait niet meer

Als uw was kokend heet wordt in uw droger, maar niet eens droog wordt, is dit meestal het gevolg van een niet meer draaiende trommel. Als de trommel niet draait, ligt dezelfde was continue aan de warmte blootgesteld, waardoor uw was kokend heet kan worden.

Om erachter te komen waarom de trommel niet draait, kunt u twee dingen doen. Als u de trommel met uw hand een slinger geeft, hoort deze weerstand te bieden. Wanneer dit niet het geval is, maar de trommel heel soepel door blijft draaien, dan kunt u ervan uit gaan dat de riem defect is. In dit geval kunt u, als u een beetje handig bent, zelf de droger repareren. De aandrijfriem vervangt u zelf met behulp van een duidelijk voorbeeldvideo.

Wanneer de trommel veel weerstand biedt als u hem een slinger geeft, dan is het hoogstwaarschijnlijk de motor die voor problemen zorgt. Bij drogers kan het nog wel eens zijn dat de koolborstels zitten vast gesmolten. Kantel de droger en geef met een hamer een flinke klap op de onderkant van de motor (uiteraard de stekker weer even uit het contact voordat u begint). Deze klap kan de koolborstels loskrijgen en ervoor zorgen dat de trommel weer aangedreven wordt.

De warmtepompdroger wordt niet warm

Als u net een nieuwe warmtepompdroger heeft aangeschaft en deze eigenlijk vanaf het begin al niet goed droogt, komt dat in de meeste gevallen door een te lage omgevingstemperatuur. Een warmtepompdroger gebruikt de lucht uit de omgeving om zichzelf op te warmen. Als deze lucht erg koud is, zal de droger heel lang nodig hebben om het op te warmen. Wij raden u aan de warmtepompdroger alleen te gebruiken in ruimtes boven de 14 graden. Wilt u een droger in een schuur of ongeïsoleerde ruimte plaatsen, koop dan een condensdroger, of afvoerdroger.

96 gedachten over “Hoe u de droger zelf kunt repareren”

 1. hallo,
  Ik heb een probleem met mij droger van AEG modelnr T76485HI2
  Je kan hem aanzetten en een programma selecteren en wanneer je op start drukt krijgt de motor een puls
  maar blijft niet draaien.Het programma blijft lopen maar na een minuut of 4 krijg ik de foutmelding E50.
  De riem is niet gebroken en de motor zit niet vast.
  wanneer ik de riem loshaal om de weerstand van de motor te doen wil de motor ook niet aanslaan(enkel een
  kleine puls).

  mvg Erwin,

 2. Beste Vincent, mijn condensdroger Siemens WT 46E3F3NL krijgt na 14 jaar trouwe dienst ineens kuren. Als ik hem aanzet gaat hij draaien en wordt normaal warm. Na een minuut of 2 slaat hij af, lampjes uit, helemaal dood. Als ik hem meteen weer probeer aan te zetten blijft hij dood. Als ik even wacht gaat hij wel weer aan maar opnieuw na een minuut dood. Wat kan er aan de hand zijn, ben bang voor een probleem in de printplaat want filter, condensor en sensor zijn schoon. Of zit er een temperatuursensor in die kapot kan?
  En is het nog de moeite om aan een 14 jaar oude machine te gaan(laten) sleutelen?
  Alvast dank, Marianne

 3. Yannick henderikx

  Hallo, ik heb een Beko wasdroger ds7331pxo. Het is een warmtepomp droger. Nu wordt deze niet meer warm, nog wel een beetje maar zeker niet genoeg om te drogen. Heb alles schoon gemaakt, filters, afvoer, vochtmeters. Heb ook de thermostaat vervangen.
  Nu heb ik wel gemerkt dat de ventilator, die rechtsonder zit voor de warmtepomp, niet draait.
  Moet deze constant draaien? Of denkt u dat er ander oorzaak is dat deze niet meer warm word?
  De wasdroger is ongeveer 7jaar.
  Mvg yannick

 4. Goedemiddag,

  Sinds vijf jaar hebben wij een Siemens IQ500 wasdroger, deze voert het condenswater direct af op het riool. Nu droogt hij een paar keer niet goed en na wat onderzoek kom ik achter het volgende. De condensbak die boven in de droger zit wordt wel gevuld met water terwijl die eigenlijk niet is aangesloten. Ook heb ik de afvoerslang waardoor het condenswater moet worden afgevoerd in een emmer gedaan om te zien of daar water uitkomt maar tot nu toe geen water. De droger geeft geen meldingen dat er iets niet goed zou zijn. Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

  1. Wij hadden hetzelfde probleem.
   We denken dat je aan de onderkant van de condensbak het zwarte rubbertje er uit moet halen. Dan loopt het water het slangetje van de afvoer in.

   1. Goedenavond,

    Dit is correct. Voor het draaien van een reinigingsprogramma, wordt verwacht dat het dopje weer terug wordt geplaatst. Wellicht is in het geval van Joost gebeurd. Ik kan mij namelijk niet voorstellen hoe dit probleem na 5 jaar pas aan het licht komt.

 5. Wij hebben een Whirlpool warmtepompdroger FTNL M11 82, deze is net 3 jaar oud.
  Alles lijkt te werken, maar het duurt sinds kort echt uren voor dat de droger klaar is, en meestal is de was dan nog steeds niet droog.
  Met regelmaat, maar niet altijd, geeft de droger 2 rode lampjes ten teken dat de filters (pluizen filter en condensator) gereinigd moeten worden, maar dat doe ik na iedere droogbeurt. (regelmatig ook met de stofzuiger) Maar de condensator kun je er bij een (deze?) warmtepompdroger niet uithalen, dus alleen voorkant is schoon te maken.
  Is er iets mee te doen?

 6. Mijn droogkast droogt niet meer. Het verwarmingselement is in orde. Wat kan dit nog zijn ? Waar zit de thermostaat en de sensor in een Electrolux EDC67550W ? Dank u.

 7. Sjoerd Philipse

  Goedemiddag, wij hebben een AEG 7000 serie lavatherm droger. Nu droogt de droger niet meer. Als eerste gezien dat er geen water in het reservoir kwam. Droger achterzijde en zijkanten gedemonteerd en de slangen en pomp bekeken. Deze zijn niet verstopt en pomp lijkt in orde.
  Was erin en droger aangezet. Toen bleek dat de droger helemaal geen warmte produceert en er ook geen vocht in het pompreservoir komt.
  Handige schoonvader heeft de droogte sensor en de printplaat doorgemeten en niets afwijkends gevonden. Wat nu? Verder demonteren is best een klus, dus waar moeten we het euvel zoeken?

 8. Goedenavond,
  Mijn zanussi lindo 1000 warmtepomp droger wordt wel warm maar de trommel draait niet meer.
  Nu heb ik pas de filters helemaal schoongezogen omdat er een branderig luchtje ontstond en de achterkant losgehad omdat ik er per abuis vanuit ging dat er een spiraal aan de achterkant zat die stofvrij gemaakt moest worden.
  De trommel is wel met de hand te draaien maar ook weer niet heel makkelijk.
  Zou het niet meer draaien te maken kunnen hebben het het open geweest zijn of is dit toeval en moet ik het ergens anders in zoeken.
  Als de droger gestart word slaat hij aan en klinkt er een harde plof en daarna lijkt het alsof hij draait maar alsje m dan open doet blijkt dit niet het geval te zijn.
  Benieuwd of u nog tips heeft voor mij om t op te lossen.

  1. Goedendag,

   Als de trommel wel met de hand te draaien is en dit met enige weerstand gaat, is uw aandrijfriem nog in orde.

   De brandlucht wijst voor mij op versleten koolborstels in de motor. Vervangen is een optie. U kunt ook iets proberen om de machine weer werkend te krijgen, zonder de koolborstels te vervangen. Als u de koolborstels vervangt, moet u er van uit gaan dat deze 10 keer sneller slijten dan de vorige. Het laten doen is daarom niet rendabel. Wilt u de koolborstels vervangen, dan raad ik u aan dit zelf te doen

   Alternatief:
   Omdat ik geen typenummer heb, weet ik niet of het om een machine met open of gesloten onderkant gaat.

   Als de onderkant van de machine open is, kunt u heel eenvoudig de stekker uit het stopcontact halen, de machine op zijn kant leggen en met een rubber hamer een paar flinke klappen op de motor geven. Dit heeft als gevolg dat de vastgeplakte koolstofborstels (wat u ruikt) los raken. Hierna zou de machine weer moeten werken.

   Als de machine een gesloten bodemplaat heeft, moet u de machine eerst openschroeven voordat u hierbij kan.

   Let hoe dan ook op dat er dusdanig veel stroom door een droger gaat, dat deze niet veilig is wanneer de stekker uit het stopcontact is. Ook wanneer de stekker al enige tijd uit het stopcontact is, kunt u van enkele onderdelen toch nog een gevaarlijke, sterke stroomschok krijgen. Ga dus met enige voorzichtigheid te werk.

   Ik hoop dat het lukt. Veel succes.

   Vincent Kruithof

  2. Als aanvulling wil ik nog laten weten dat die brandlucht nadat ik de filters extra had schoongemaakt niet meer te ruiken is. Dacht ook dat het droogprogramma helemaal goed was gegaan maar bij het eindsignaal bleek de was nog precies zo in de droger te zitten als ik erin had gestopt en dus ook niet echt droger alleen de bovenste laag. Zou dit nog steeds op de koolborstels wijzen ?

   1. Zou u kunnen nagaan of de trommel wel draait als u er geen wasgoed in doet?

    Als de aandrijfriem versleten is, kan het zo zijn dat hij niet genoeg grip heeft om de zware was te draaien. Een lege trommel lukt dan vaak nog wel.

    Als het wel de koolborstels zijn, kan het heel goed dat u deze niet meer ruikt. De trommel draait immers niet meer, dus er is geen wrijving meer bij de koolstofborstels.

    U kunt vrij eenvoudig nagaan of de koolstofborstels aan vervanging toe zijn. Kijk eventueel even een filmpje om na te gaan hoe u bij de koolstofborstels komt. Zijn ze nog korter dan een centimeter, dan moet u ze even vervangen.

 9. Hallo mijn droog kast droog als er geen kleren in zitten
  Steek ik er wel kleren in dan ga ze maar 2 minuten en valt stil
  Weet u raad wat dat kan zijn aub

  1. Goedenavond Julia,

   Ik volg uw bericht niet helemaal. Hoe weet u dat de droger daadwerkelijk droogt zonder kleding? En wat bedoelt u met stilvallen? Staat de machine nog aan maar draait de trommel niet?

   Vincent Kruithof

 10. we hebben een AEG condensdroger maar hij meld telkens storing E60,hebben al alle filters schoongemaakt maar hij meld dat nog steeds en hij warmt ook niet,wat kan er aan de hand zijn?

 11. Mijn Warmtepompdroger type DV90M50001W, serie 0SD45 AEK 200003x uit 2018 geeft de melding dC en stopt met drogen. De deur sluit prima en er zit geen kleding tussen de deur. Als ik de stekker eruit haal en een tijdje wacht dan doet de droger het weer om na een poosje weer de melding dC te geven. En telkens hetzelfde verhaal. Vraag 1: Waarom doet de machine het na een poosje de stekker eruit te halen het weer? Vraag 2: Welke onderdelen moeten vervangen worden opdat de droger het weer normaal doet?

 12. Hallo,

  Vandaag mijn droger Siemens 1q300 aan willen zetten maar geen enkel lampje gaat branden. Stekker gecontroleerd maar nog steeds helemaal niets. Enig idee wat het zou kunnen zijn?

 13. Mijn droogkast doet soms wel heel raar begint hij opeens heel snel te draaien , wel zoals een wasmachine zwiert …
  Ik stop hem dan heel snel want hij davert dan echt 😳
  En de laatste keer was er een geurtje bij
  Sindsdien niet meer gebruikt !
  Waardoor kan dit komen ?
  Mvg
  Marina

 14. Marcel vernaillen

  hoi
  ik ben Marcel en heb probleem met soms na 10 of 20 of 30 min met kortsluiting
  droogkas Siemens WT 46 E 371 FG /13 FD 8808?
  Doet het niet bij iedere droogbeurt, maar als het gebeurt geeft het een grote knal
  en de zekering knalt af,
  wat kan het probleem zijn ?

  1. Beste Marcel,

   Kortsluiting in uw droger kan helaas te veel oorzaken hebben, waardoor ik u met deze informatie onvoldoende kan helpen. Aan het FD nummer kan ik zien dat de machine bijna 15 jaar oud is, wat opzich al voor veel slijtage gezorgd zal hebben.

   Wees voorzichtig met de stroom, ontploffingen en brandgevaar.

   Vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

 15. Beste allesweter,
  Mijn wasdroger Vedette EG 401 ( is overgenomen door Brandt) doet niet wat ie moet doen.
  Draait normaal de ene kant op, ik hoor het relais op de printplaat klikken, maar dan gaat
  de trommel niet meer kort de andere richting in draaien en stopt dan. Aanvankelijk dacht ik dat het probleem vast lag op een defekt in de printplaat of de condensator. De plaat is vervangen, maar het probleem niet. Zou het dan toch aan de condensator liggen. Ik vermoed dat die de draairichting van de motor regelt.
  Alvast bedankt voor het advies.

  1. Goedendag,

   Bedankt in uw vertrouwen, maar helaas moet ik u teleurstellen. Als de trommel met de hand beide kanten op te draaien is, kan ik u helaas niet verder helpen.

   De condensator zorgt inderdaad voor de fasering van de motoraansturing, maar of deze ook invloed heeft op de draairichting van de motor durf ik niet te zeggen.

   Mocht u het antwoord later kunnen terugkoppelen aan mij, dan zou ik dat enorm waarderen!

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

 16. Hoi Vincent,

  Ik heb een bosch wth85281nl/03.
  Deze gaf een paar maal kortsluiting. Dacht dat de filters te nat terug waren gezet. Heb de filters en machine latrn drogen. En toen draaide deze weer. Maar nu warmt hij niet meer. Alles draait. Geen foutmelding.
  Ntc vervangen.
  Maar nog steeds geen warmte.
  De clixon kan ik niet vinden bij deze droger.
  Wat zou dit kunnen zijn?
  Groetjes Stan

 17. Ik heb een oude miele t565c
  Doet het al heel lang

  Maar gaf ineens aan leeg je water bakje

  Doet ie wel vaker maar ik heb dat bakje niet gekoppeld en gaat met een slang extern naar een emmer .

  Was vaker zo kon je voor kiezen .

  Nou was hij aan het drogen en alle piepjes en lampjes gingen af doe deurtje open veel warme rook van het drogen
  Maakte de condensor schoon
  En zetten hem weer aan en hij ging gewoon weer verder met drogen

  Was eruit

  En wilden opnieuw drogen

  Geen stroom meer op het toestel ?
  Gaf nog een laatste schitter van het start lampje en dat was het dan

  Toestel is helemaal clean maar gaat nu niet meer aan geen enkel lichtje ook

  Wat kan dit zijn

  Ben best handig zelf dus wie weet is hier een bekent probleem bij

  Droogt goed en trommel draaide had even 1 storing waarna hij gewoon weer aangezet kon worden
  En bij de nieuwe droog beurt helemaal geen stroom meer heeft

  Stekkers slangen alles na gekeken selfs het slot waar hij kontakt mee moet maken van deurtje

  Dat is het niet hij geeft geen kick meer ?
  Is hij te warm geworden ?
  En is daardoor zekering stuk geslagen ?

 18. Dag vincent wij hebben een asko met buitenafvoer
  Asko td70.1
  Er komt warme vochtige lucht en stof tussen deur door
  We hebben achterkant open gehad
  Het stof uit de drie uitgangen gezogen maar het blijft tussen de deur doorkomen de ruimte in en niet via slang naar buiten
  Hoe is dit op te lossen?

  1. Goedendag,

   Uit uw verhaal kan ik niet helemaal helder halen of u de slang en de doorgang naar buiten al heeft gecontroleerd.

   Als u al het stof uit de machine heeft gehaald, zou er na één droogbeurt niet alweer een partij stof tevoorschijn moeten komen. Ik begrijp dat dit bij u wel het geval is. Hierdoor krijg ik het vermoeden dat u de prop stof die waarachijnlijk voor de verstopping zorgt, nog niet heeft kunnen vinden.

   Weet u zeker dat u buiten de machine een vrije doorgang heeft naar buiten? Dus is de slang stofvrij en de opening in de muur ook?

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

   1. Dag vincet de machine staat vlakbij het gat in de muur de machine is paar maanden terug wel verhuist
    Maar dat zou toch niet moeten uitmaken lijkt me?
    De Slang is los geweest
    Klep voor het gat is pas nieuw maar kleppert gewoon
    Achterkant los gehad
    De drie gangen stofzuigerslang ingestoken
    Kan er nog ergens een prop zitten bij ventilator
    Hoe controleer je werking ventilator
    Uitstroom naar buiten is onvoldoende
    Oorzaak?

    1. Goedendag,

     Machines vinden verhuizingen nooit leuk, maar gezien dit al een aantal maanden geleden is, zou ik hier niks achter zoeken.

     De makkelijkste manier om de ventilator te controleren, is door de slang los te halen en de machine (wel met een vochtige handdoek erin) aan te zetten. U moet er dan uuteraard wel bijblijven, want u wil dan zien of de fan aangaat en de machine optijd stopzetten.

     Heeft u de condensor al uit de machine gehaald en schoongespoeld?

     1. Goedenmorgen,

      Excuses voor het wachten. Uit principe werk ik op zondag niet aan mijn website.
      Ik zie dat ik in de back-end twee hulpvragen door elkaar haal.

      Een afvoerdroger heeft vanzelfsprekend geen condensor omdat de waterdamp als damp de slang moet verlaten.

      Wel lijkt het mij dat u ergens in de machine nog een verstopping hebt zitten.
      Het is ook mogelijk dat één van de ventilatoren niet draait, waardoor de luchtstroom niet juist is. Er vindt namelijk een circulerende luchtstroom plaats.
      Ik raad u aan de machine nog eens goed stofvrij te maken, denk hierbij ook aan de ruimte tussen de deur en de kast in.

     2. Goeiemorgen ik had ook niet direct verwacht dat je in het weekend aan deze site werkte
      Hoeft voor ons niet
      Maar de deur is totaal afzonderlijk van de machine
      Maar we gaan even kijken naar de ventilator

     3. Er is ook voldoende warme vochtige lucht komt alleen in de ruimte uit en gaat niet via de uitgang naar buiten

 19. Beste Vincent,

  onze condensdroger Zanussi Lido1000 voert het vocht niet meer af naar de opvangbak em lekt onder de machine.
  De condensor is vuil maar ik krijg het vuil niet goed weg vanaf de buitenkant.
  Is er een manier om deze aan de binnenkant te bereiken zodat ik dan ook de pomp en afvoerslangen kan controleren?

  1. Goedendag,

   U moet hiervoor de machine helenaal uitelkaar halen (zij- en achterkant eraf). Let wel op, ook als de stekker er niet in zit, kunt u goed onder stroon komen te staan, gezien er flinke condensatoren in de machine zitten!

 20. Goedemorgen,

  Wij hebben een Asko DROGER T754HP WARMTEPOMP 2014. Deze start moeilijk met draaien. Als ik hem aanzet maakt hij wel geluid maar gaat niet draaien. Als ik de trommel een stukje tegen de klok indraait en daarna snel aanzet dan pakt hij het op en gaat draaien en werkt zij programma netjes af. Ik wil hem open schroeven maar waar moet ik naar kijken? Vuil of problemen met de snaar of motor of…..zou u mij advies kunnen geven? Alvast vriendelijk bedankt!!!

  1. Goedendag,

   Dit klinkt als een typisch voorbeeld van versleten koolborstels. Wanneer deze warm worden, kunnen ze gaan plakken. Als u de trommel vervolgens een zetje geeft, raken ze los en doet de machine de rest weer zelf. Koolborstels vervangen raad ik over het algemeen af, gezien dat een gebed zonder end is. Vervangt u ze nu, dan mag u dat over niet al te lang nog een keer doen. Toch zou ik het bij een ASKO nog wel een kans geven. Ik heb genoeg ASKOs de 30 zien halen, dus als uw machine niet 5 a 6 keer per week aanstaat, zou ik het er op wagen. Succes!

   Vincent Kruithof

 21. Onze siemens iq 300, geeft soms code ph1 aan
  Ook draait hij wel maar wordt niet warm en droogt ook niet. Droger is van 2017
  De zijkant losgehaald, de zwarte ronde kapje van de compressor wordt warm. Betekend dat de compressor dan lek is?

  1. Ja, hij droogt de was niet.. mijn vrouw zegt trouwens net dat hij die code nu niet meer geeft🤷‍♂️.
   Ik ga kijken of het me lukt om de boel door te meten. Dank je wel voor je snelle antwoord.

 22. Hallo, ik heb een Bosch warmtepompdroger serie 4. Hij geeft na ongeveer 20 minuten aan dat waterreservoir vol is. Hier zit echter weinig tot niks in. Alle water ligt onderin. Als ik dit met een handdoek zo goed mogelijk weghaalt gaat ie weer 1 droogbeurt mee. Wss zit er drap voor de pomp. Deze zit echter goed verstopt in 1 of ander grijze box op de bodem. Weet iemand hoe ik hier bij kan komen zonder de hele machine ( incl trommel) uit elkaar te halen. Heb de boven – en zijkanten er al af.

  Groet Richard K

  1. Beste Richard,

   Als ik uw bericht zo lees, vermoed ik dat u een droger heeft met een self-cleaning condensor.
   Dit is een veelvoorkomend probleem bij deze machines, waarbij 100 mogelijke problemen komen kijken, maar zomaar geen enkele oplossing kan helpen.
   Het is moeilijk te zeggen wat in uw geval de juiste oplossing is, maar hier een aantal opties die u na kunt gaan:

   Probeer aller eerst het systeem zichzelf schoon te laten spoelen. Met behulp van deze youtube video ziet u hoe u dit kunt starten.

   Als u nu toch al de zij- en achterkant van de machine open heeft, dan kunt u als het goed is makkelijk bij de sensoren van het condens reservoir. Dit zijn metalen plaatjes achterin de machine.
   Probeer deze eens grondig schoon te maken. Dit ken ik zelf echter alleen als tijdelijke oplossing, waarna het probleem vaak helaas weer terugkomt…

   Ik hoop dat deze tips u goed op weg helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

 23. Dag Vincent,
  Ik zie je naam op meerdere plaatsen langskomen en waag er een bericht aan.
  Wij hebben een AEG droger, een T65280AC, jaartje of 10 oud, en die wordt niet meer warm..
  Ik heb het verwarmingselement al
  vervangen, de filters zijn echt goed schoon, de trommel loopt prima, maar het heeft niet geholpen. Element gaat retour maar wat blijft dan over? Is wat trial en error, en heb de kast open, dus kan de sensor ook nog vervangen. Heb je nog tips waar ik zaken kan uitsluiten?
  Hoor graag van je.
  Groeten Bart

   1. Dag Vincent, en dank voor je snelle reactie. Ik heb een NTC sensor besteld en die ga ik plaatsen. Hopelijk dan wat warmte.
    Ik laat het weten.
    Groeten Bart

     1. Dag Bart,

      Dat is heel vervelend nieuws. Het laatste wat ik kan bedenken is een verstopping in de compressor.

      Dit is helaas niet te verhelpen en zou een nieuwe machine betekenen… Als mij toch nog iets anders te binnen schiet, zal ik u dat laten weten.

      Met vriendelijke groet,

      Vincent Kruithof

 24. ik heb een MOD TKG850 WP Miele droger.
  Het type is HT25 en ik krijg hem niet meer opgestart.
  Na iedere beurt haal ik alle pluizenweg en heb nu nog een apart deel gevonden die vol zat met pluizen. Dit deel bevond zich achter de klep onderaan rechts aan de voorzijde.
  Deze is nog nooit opengedaan.
  Zou het kunnen doordat er geen ventilatie meer was dat deze pomp stuk is ??

 25. Dag Vincent,
  Ontzettend bedankt voor de duidelijke adviezen!
  En heb daarmee toch zelf de droger gemaakt.
  Het probleem was dat het; Signaallampje waterhouder telkens aanging na een minuut.
  (Het lampje knippert als de waterhouder vol is).
  Het de droger inside stofvrij gemaakt, en hij werkt weer.
  Vriendelijke groet,
  L. Spikker

 26. Ik heb een miele T1, die tijdens het programma stopt met draaien. (Was nog niet droog) tijd nog niet op 0. Machine voert condenswater direct af in de afvoer leiding. Daarom condensla droog.

  De was word wel warm en er is ook een luchtstroom tijdens het draaien

  Het lijkt erop dat het draaien stopt als de machine van draairichting veranderd, onwillekeurig links om rechts om.

  Als ik dan deur open en de trommel een zetje geef gaat hij weer draaien en dan herhaalt het verhaal zich.

  Wat kan dit zijn

 27. Ik heb een Miele Novotronic T565C en deze doet niets meer. Als je hem aanzet gaat het lampje knipperen van de condens. Soms slaat hij even aan en stopt dan weer direct.
  Er zit op geen enkele plaats water in de machine en ik heb hem helemaal schoongemaakt.
  Kunt u me op weg helpen

 28. Beste,

  Mijn Miele condensatie droogkast T7780C droogt niet meer, enkel nog koude lucht en soms begint in het display ” koude lucht” snel te knipperen.
  Heb ze volledig gedemonteerd en alle stof verwijderd. Hoe kan je zien of de koolborstels versleten zijn? kan het verwarmingselement stuk zijn? Ook zoek ik een onderdelen tekening.
  Zo weet ik wat waar zit

  Alvast bedankt
  Wim

  1. Goedendag Wim,

   Omdat ik volledig onafhankelijk ben geworden, heb ik helaas geen toegang meer tot het Miele onderdelen-portaal…
   Dit betekent dat ik u niet kan voorzien van de exploded view van de machine.

   Ik kan u wel vertellen dat het probleem niet bij de koolborstels ligt. Ik zou eerder uw verwarmingselement controleren.

   U kunt bij de witgoedzaak bij u in de buurt vast terecht om een kijkje te nemen in de onderdelenlijst. Als de zaak Miele verkoopt, is de kans groot dat zij hier toegang tot hebben. U ziet dan op een tekening ieder onderdeel, met naam en evt. met prijs.

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

 29. ik heb een condensdroger van BEKO (DPU 7360 X).En nu wordt ie niet meer warm,alles draait….heb alles schoon gen=maakt en ik kan het niet vinden wat er scheelt helaas

 30. Ons AEG (T76785NIH) komt niet meer uit zijn programma. We stoppen de vochtige was in de droger zetten het programma extra droog aan. Hij geeft aant 2.40 gaat lekker aan de gang wordt gewoon warm en lijkt ook wel wat vocht af te voeren maar blijft zichzelf halvewegen steeds verlengen en schommelt dan steeds tussen de 1.15 en 0.50. De was wordt ook niet meer zo droog als hij altijd was. Wel is hij dan nog steeds warm.
  Heb alles al uitgezogen en schoon gemaakt zover ik kon zien.
  Wat zou dit kunnen zijn? Kan ik zelf nog iets proberen of moet ik iemand inschakelen?

  Met vriendelijke groet,
  Alexander Geleijns

 31. Goedemiddag Vincent,

  Ik heb een warmtepomp droger van het merk AEG, model T59840 en probeer het probleem op te lossen dat de was niet goed warm wordt. Ik heb wel gemerkt dat het overal erg stoffig was en heb daarom de machine schoongemaakt op de plaatsen waar ik bij kon komen (alle filters schoongemaakt en het condens-slangetje doorgeblazen vanaf het waterreservoir). Ik vermoed dat er ergens toch nog een verstopping zit, dat er voor zorgt dat de warmte niet goed in de trommel kan komen (was wordt wel wat klammig maar zeker niet echt warm). Ik zou nu alleen niet weten waar ik moet zoeken. Ik heb nu inmiddels drie zijden eraf gehaald, maar als ik het hele apparaat moet losschroeven, vrees ik dat het in elkaar zetten niet meer gaat lukken 😉
  Heeft u nog enige suggestie?

  Alvast bedankt voor uw reactie!

 32. Aeg T58850, mijn was wordt heet maar blijft vochtig. Het vocht blijft echt in de trommel. Droogkast is stofvrij, condensator is helemaal schoon. Ik krijg ook geen foutmelding.

 33. Wij hebben een Beko dh 7533rxw en is nu 2 jaar en 3 weken oud
  Deze blijft steeds terug springen in tijd
  Extra droog duurt normaal 2.45 uur maar nu springt hij van 1 min naar 6 min
  En naar 4 uur nog niet klaar
  Was ook niet droog
  Alle filters zijn schoon heb ook de sensors in de trommel goed schoon gemaakt
  Er zit ook een sensor onder de pluizen filter
  Is dat de temperatuur sensor?
  Was voelde niet super heet aan
  Misschien die kapot?

  1. Beste,

   De droger vergelijkt de vochtsensor in de trommel met de vochtsensor onder het pluizenfilter (het is dus geen temperatuur sensor). Op deze manier weet de machine wanneer de was kastdroog is.
   De sensor buiten de trommel meet namelijk de vochtigheidsgraad die het in uw huis en dus ook in uw kast is.
   Wanneer u beide sensoren heeft nagelopen, zou de trommel het weer moeten doen zoals u gewend bent.

   Deze sensor hoort overigens NIET heet te worden. Het lijkt mij verstandig deze te vervangen.

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof

 34. Goedendag,
  Ik heb een Beko dpu 8360x warmtepomp droger.
  Wanneer ik een was droog en hij heeft nog een droogtijd van 10 minuten en ik kijk later dan staat er weer 24 minuten op de klok.
  Het programma wordt niet afgemaakt en de droger blijft tijd bij tellen. Laatst 4 handdoeken met 1600 toeren was hij na 4 uur nog niet klaar. Handdoeken waren wel gort droog.Vocht sensor schoongemaakt, heeft niet geholpen. Vocht sensor vervangen, ook niet geholpen

 35. Onze Whirlpool warmtepomp droger droogt niet goed, de was komt er nat en klam uit. Alle filters en aansluitingen zijn nagekeken, de trommel draait, de ventilator draait, de was wordt warm (maar niet heet). Wat zou het probleem kunnen zijn? Iets met de thermostaat?

 36. Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn Siemens iq700 warmtepomp droger met zelfreinigende condensor.
  De was droogt niet goed en is vaak na ruim 4 uur draaien nog erg vochtig. De filters maak ik elke keer schoon en ook de vochtsensor is schoon. De droger is aangesloten op de afvoer.

 37. Dick Bronsgeest

  AEG T65274AC wasdroger wordt niet warm. Nieuw verwarmingselement helpt ook niet.
  Kan de oorzaak liggen in een defect temperatuurvoerler bij de ventilator of moet het in de printplaat zijn?

 38. Beste Vincent,

  Wij hebben Beko dpu 7360x warmtepompdroger die na circa 7 jaar niet meer droogt. Als je het aanzet dan draait de trommel wel alleen de was blijft nat en er komt geen water in het opvangbakje. We hebben alles filters al schoongemaakten is geen sprake van een beladen trommel of een slechte luchtcirculatie. Weet u eventueel wat er kapot aan is?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  A. El Alami

  1. Beste meneer Alami,

   Over het algemeen komt het probleem met uw droger door 1 van de volgende 2 oorzaken:
   1. wordt de was wel nog warm, dan zit er waarschijnlijk een verstopping in het slangetje van de condensor naar de condensbak.
   2. wordt de was niet meer warm, dan is waarschijnlijk het verwarmingselement defect. kijk hiervoor op deze pagina.

   7 jaar is een mooie leeftijd voor een beko, als deze ongeveer 2 a 3 keer per week aan heeft gestaan. Denk er dus goed over na of u eventuele reparaties het nog waard vindt.

   Vincent Kruithof

   1. Hi Vincent!

    Wij hebben een Bosch 4 serie droger die het prima doet echter geeft hij nu na een tijdje aan dat de lekbak vol zit!

    Ik ben een koordje kwijt van mijn bikini en ik heb zelf het vermoeden dat die door gaatjes is getrokken! Kan dit het probleem zijn? We hebben voor de rest alles al geprobeerd.. heb jij enig idee wat ik moet doen om bij het eventueel zoek geraakte bikini koordje te komen?

    Alvast bedankt,

    Ruby-Jane

 39. Hallo
  we hebben een aeg warmtepompdroger van 2019
  welke niet uitgaat als hij op uitstaat
  blijft op 2.08 staan
  ook na het verbreken van de stroom toevoer
  geeft geen foutcode
  de trommel draaid wel
  maar droogd niet
  mod T7dbn46
  pnc 916098389 01

  mvg Henk

  1. Beste Henk,

   Het probleem dat u omschrijft, duidt op een machine die is vastgelopen of niet meer responsief is.

   Wanneer u de stroom eraf haalt, kan het echter niet zo zijn dat de lampjes blijven branden. Zonder stroom, geen licht.

   Het kan echter wel zijn dat er nog stroom in de condensatoren zit, waardoor het even duurt. Daarom moet bij een modem bijvoorbeeld de stekker er altijd 30 seconden uit. Door een droger loopt wat meer stroom en het LED schermpje verbruikt maar heel weinig.

   Als u de stekker eruit heeft gehaald, wacht dan dus even een aantal minuten. Zorg ook dat u zeker weet dat u de juiste stekker uit het contact haalt. Vermoedelijk lost dit uw probeel dan toch op.

   Vincent Kruithof

 40. Hoi,

  Ik heb een warmtepomp droogkast Beko DPU 7360 x. De was komt niet droog uit de droogkast na volledige cyclus: de fan rechtsonder de deur draait niet (heb toch een 15min gekeken). Fan op zich werkt nog wel (heb ik getest) dan bedrading gevolgd tot controlebord. Bedrading is aangesloten op contact dat geschakeld wordt door 24vdc spoeltje dus aangestuurd door controlebord. Uitgemeten en dit spoeltje krijgt geen 24vdc tijdens het draaien. Nu is mijn vraag of er een sensor is die de ventilator schakelt (via het controlebord) want dan is er eventueel een defecte sensor die niet schakelt. Of draait de ventilator eigenlijk continu (wat ik precies eerder verwacht) tijdens cyclus dan zou het aan het controlebord kunnen liggen?

  1. Beste,

   Wat vervelend dat de fan niet wil draaien, maar wat fijn dat u al met zo veel informatie komt.
   De ventilator is nodig om de luchtcirculatie rond te krijgen. Zonder deze ontstaat er geen juiste warme luchtdruk in de trommel en zal het drogen dus inderdaad niet lukken.
   U zou kunnen proberen de luchtstroom te controleren; zijn alle filters goed schoon of wordt de luchtstroom door iets belemmerd?
   Een alternatief zou een zekering kunnen zijn. Welke verantwoordelijk is voor de ventilator weet ik helaas niet. Wellicht kunt u het aan een van de zekeringen zien.

   1. Hoi Vincent,

    Het is niet de grote fan want die werkt wel maar de kleine die omgevingslucht aanzuigt en op de ontspanner voor de compressor blaast. Ik heb ondertussen ook gemerkt dat de compressor zelf in heel korte cycli werkt. Telkens 1 min aan, 1 min af enz. Lijken me heel korte cycli maar mogelijks is dit wel normaal.

    1. Dag Jeroen, mijn Beko DPU 7380 X vertoont precies hetzelfde probleem. De was is niet droog na een cyclus en de ventilator rechts onderaan bij de compressor slaat niet aan. Heb je ondertussen ontdekt of dit normaal is en wat het probleem was?

   2. Hoi Kristof,

    Ik heb een Samsung DVSI6210CW warmtepomp droger die net 2 jaar oud is. Gisteren heeft de trommel het begeven, die draait niet meer als hij aanstaat en blaast enkel hete lucht. Ik vroeg me af of het de motor is die stuk is en of het de moeite is om die dan te vervangen. Of zal die probleem zich blijven voordoen.

    Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn mail.

    Vriendelijke groeten,
    Ahmed

 41. Beste,

  Wij hebben een warmtepompdroger van Samsung. Aan het display is niets te merken, ik kan programma’s selecteren zonder problemen. Als ik een programma start, dan start hij niet, ik hoor wel een zacht geluid, wat ik vroeger ook hoorde, maar de was draait niet rond.
  Handmatig kan ik de trommel niet draaien.
  Wat kan het probleem zijn en hoe kan ik dit oplossen?
  Alvast bedankt!

  Hannelore

  1. Beste Hannelore,

   Wat vervelend om te horen dat de trommel van de droger niet meer draait.
   Dit heeft over het algemeen één van volgende twee oorzaken:
   1. defecte aandrijfriem
   2. versleten koolborstels

   Als u een slinger aan de trommel geeft en deze zonder weerstand draait, dan kunt u ervan uit gaan dat de aandrijfriem eraf ligt of kapot is. Deze moet dan vervangen worden.
   Als de trommel bijna direct weer tot stilstand komt, dan zijn het waarschijnlijk de koolborstels. Dit zijn twee grote potloodpunten (koolstof), die de energiegeleiding overbrengen op het draaiende deel van de droger, waar kabels geen mogelijkheid zijn. Net als de punt van uw potlood, verslijten de koolborstels. als de koolborstels geen contact meer maken, dan draait de trommel niet meer. U kunt ervoor kiezen de koolborstels te laten vervangen, maar moet er dan van uit gaan dat deze met een factor 10 gaan verslijten. Heeft u de machine nu 10 jaar, dan zijn over een jaar ongeveer de nieuwe koolborstels weer versleten.

   Als u dit zelf kunt (of met behulp van youtube) dan is het de moeite zeker waard. Als u het wilt uitbesteden, bent u met voorrijkosten en manuur al snel 250 á 300 euro kwijt.

   Ik hoop u zo voldoende te hebben geholpen.

   Vincent Kruithof

 42. Hallo Vincent. Ik heb een probleem met mijn Edy D 5200. Ja ik weet het: een oudje, maar tot vandaag prima. Hij is halverwege het programma stil blijven staan. Als ik de startknop indruk doet hij niets, maar als ik de startknop handmatig in blijf drukken doet hij het wel. Laat ik de knop los, dan stopt hij enz. Heb je misschien enig idee? Alvast bedankt voor het meedenken!

  1. Goedenmiddag,

   Ik ben zelf helaas niet bekend met desbetreffende machine, maar het zou kunnen zijn dat het hier om een mechanisch probleem gaat. Oudere machines werkten nog met een timer a.d.h.v. een veer. Als deze veer kapot is, zal de machine verder dus niet meer draaien.

   Een andere mogelijkheid is een defecte printplaat. Als de machine wel altijd zijn programme nornaal start maar vervolgens op hetzelfde punt steeds ophoudt, is dit de meest aannemelijke kwaal. Het pad naar de uitleg van de volgende stap is dan dusdanig versleten, dat deze niet meer toegankelijk is.

   In uw geval vrees ik dat het toch echt kijken wordt voor een nieuwe machine… hopen dat deze net zo lang weer meegaat!

   1. Hallo Vincent. Heel erg bedankt voor je antwoord. Ik ben bang dat ik er dus “een mannetje” bij zal moeten halen om te kijken wat het probleem precies is. Omdat de machine nog vol was zat heb ik op het aan/uit knopje iets geplakt waardoor deze in de “aan” stand blijft staan en…. hij is bijna klaar. Wie niet sterk is…. Nogmaals bedankt en een fijn weekeinde.

    1. Een geniale oplossing!

     Wees u ervan bewust dat ‘het mannetje’ tegenwoordig aan de dure kant is. Gezien de leeftijd van de machine, zullen onderdelen wel een probleem worden. Daarnaast is een nieuwe machine aanzienlijk zuiniger! (45l water ipv 120l, en dat moet allemaal elektrisch verwarmd worden).

     Spreek vooraf dus duidelijke prijzen af als u toch iemand laat komen. Veel succes en fijne avond.

     Vincent Kruithof

 43. Wij hebben een Siemens IQ300 WDT55 WT43H201NL warmtepomp droger maar de droogtijd is ons inziens veel te lang. Na een volledig programma van 4:04 uur is de was nog niet droog genoeg om op te vouwen en in de kast te leggen. We hebben een 1600 toeren wasmachine dus echt drijfnat gaat het niet de droger in. Een volle lading handdoeken levert nog geen half kopje water op. De was is dan nog klam. Na nog een programma van 4:04 uur kunnen we het helaas nog niet in de kast leggen. Droger staat nu op afvangbak, filters zijn schoon, sensor is schoon, droger geeft geen storingen aan in het display.

  Wat zou het probleem kunnen zijn?

  1. Goedendag Ingrid,

   U kunt hetvolgende proberen:
   Maak de klep onder de deur open en haal de stofzuiger er met plumeauborstrl langs.

   Reinig de filters met een oude tandenborstel en afwasmiddel (dreft bijv.). Het filter kan schoon lijken, maar in werkelijkheid zijn de gaatjes vaak verzadigd met vet uit wasmiddelresten die in de kleding zitten na het wassen. Ook het filter in de condensbak kunt u schoonmaken.

   Vanuit de onderkant van de machine (achter) loopt een slangetje naar de condensbak. Controleer of deze verstopt zit. U kunt hem eventueel doorblazen.

   Wees u ervan bewust dat de was uit de droger wel vaker klam aanvoelt en deze pas na het afkoelen droog aanvoelt. Aan de hand van uw uitleg ga ik ervan uit dat dit in uw geval niet meespeelt.

   Vincent Kruithof

 44. We hebben een aeg lavatherm t7678. Was wordt niet droog en de droger draait veel te lang.

  De droger geeft aan dat het reservoir vol zit, maar we hebben hem op afvoer staan. Reservoir komt ook geen water in (?).

  Filter in de deuropening wordt vaak schoongemaakt. Condensor idem.

  Wel geconstateerd dat de ventilator aan de rechteronderzijde niet draait (draait wel soepel rond).

  Wat is het probleem? Vuile sensoren? Condensator? Koelsysteem? Ik heb vanalles al voorbij zien komen…

  1. Beste Peters,

   Dit is een probleem dat ik vaak langs zie komen. De oorzaak is echter iedere keer een ander. Gezien u aangeeft dat de machine op de permanente afvoer staat aangesloten, zal ik beginnen met de eenvoudigste check.

   Ik vermoed dat de afvoerslang geblokkeerd wordt. zit er een knik in de afvoerslang? Het kan ook zijn dat er vuil opgehoopt zit in het afvoerslangetje. In dit geval kan de machine zijn water niet kwijt en zal die de melding geven dat het waterreservoir vol is. In dit geval zal die logischerwijs ook zijn droogproces niet voortzetten.

   Ik hoop dat ik u zo voldoende geholpen heb.
   Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

   Vincent Kruithof

 45. Filters zijn schoon en de machine staat inmiddels buiten, dus de afvoerslang kan nu het probleem ook niet meer zijn. Ga in het weekend met het hameradvies aan de gang. Daarna zien we wel verder. Tot zover bedankt.
  Groeten; Frans

 46. Onze aeg lavatherm exclusiv wil wel starten maar het lukt ´m niet. Na ong. 5sec probeert hij het opnieuw (motor trekt wel aan, trommel beweegt niet). Zo blijft hij het proberen als we hem niet uit zouden zetten? wie weet raad?

  1. Beste Frans,

   Zoals ik het begrijp, mankeert de machine motorisch niks. Het klinkt alsof de aandrijfriem kapot is. Hiervoor zou u het bovenblad van de machine af kunnen halen, om het met het oog te inspecteren.

   Een andere manier is de trommel een slinger te geven met de hand. In principe biedt de trommel van een droger aardige weerstand. Als u de trommel een slinger geeft en hij zomaar meerdere rondjes draait, dan weten we zeker dat de aandrijfriem eraf ligt.

   Mocht dit niet het geval zijn, komt u dan gerust bij mij terug, dan zou ik u verder assisteren in het probleem.

   Met vriendelijke groet,

   Vincent Kruithof
   AdviesVoorU

   1. Trommel geeft aardig wat weerstand en loopt ook niet door als ik ´m met de hand een zwieper geef. En nog vergeten te vermelden dat het rode lampje boven de start/pauze knop geel gaat knipperen.

    1. Beste Frans,

     In de binnenkant van de deur vindt u een sticker met de gegevens van de droger.
     Zou u mij het typenummer kunnen sturen, dat bij AEG vaak aangeduid staat als Mod. en start met een T.

     Staat de droger op de permanente afvoer aangesloten, of leegt u na iedere droogbeurt de condensbak?
     Knippert het lampje continue, of knippert het lampje een specifiek aantal keer?

     Met vriendelijke groet,

     Vincent Kruithof

     1. Het lampje knippert continu tenminste dat lijkt zo, want als de motor na een aantal seconde weer opnieuw begint te brommen zet ik hem snel uit omdat dit mij geen goed plan lijkt om dat zo te laten voortduren. Het nummer is T65179av.

     2. Beste,

      Het kan een probleem zijn met de luchtcirculatie.
      Wanneer een van de filters verstopt is, ontstaat er een vacuüm in de machine en kan deze in de beveiliging schieten.

      Als de motor een abnormaal geluid maakt, kan dit van de koolborstels komen. De motor staat dan vast, door gesmolten stukken koolborstel.
      In dat geval moet de machine uit elkaar en kunt u met een klap op de motor met een hamer het probleem verhelpen.

      Wat het tot slot nog kan zijn, is de printplaat. Het zou kunnen zijn dat het programma blijft hangen in de opstartfase. Dit kan alleen een monteur van AEG zelf oplossen.
      Je maakt bij aeg gemakkelijk online een afspraak. Zij rekenen hier een vaste prijs van €185 voor.
      Voor een nieuwe warmtepompdroger zou u gemiddeld 800 euro kwijt zijn, maar 300 kWh per jaar besparen (3x gebruik in de week). Dit zou betekenen dat u ongeveer 90 euro per jaar kunt besparen op de energierekening en met de stijgende energieprijzen zelfs meer!

      Voor u al deze grote stappen onderneemt, heb ik nog één laatste advies: haal de stekker een kwartier uit het stopcontact.

      Ik hoop u zo voldoende geholpen te hebben.

      Met vriendelijke groet,

      Vincent Kruithof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *